Du er her

Fire land har søkt Bocuse d’Or Europe 2020

Norge har ikke søkt om å få arrangere Bocuse d’Or Europe i 2020. Mesterskapet om tre år blir enten arrangert i Estland, Kroatia, Polen eller Finland.
Av Morten Holt
Publisert 03.05.2017 08:58


Geir Skeie vant den første utgaven av Bocuse d'Or Europe - i 2008. Her sammen med Ørjan Johannessen (til venstre), som den gang var commis, og coach Odd Ivar Solvold. (Arkivfoto: Morten Holt)

Norge var det første landet som arrangerte Bocuse d’Or Europe. Den første utgaven ble arrangert i Stavanger i 2008, og Geir Skeie sørget for norsk seier.

Siden har den europeiske utgaven blitt arrangert i Sveits (Geneve i 2010), Belgia (Brussel i 2012), Sverige (Stockholm i 2014) og Ungarn (Budapest i 2016).

Avgjøres i Torino


Norges fat i Bocuse d'Or 2017 bæres frem. (Foto: Morten Holt)

Den neste utgaven er det Italia som står for. I juni 2018 foregår det hele i Torino. Der blir det kjent hvilket av de fire landene som blir arrangør i 2020.

Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), mens hovedkonkurransen Bocuse d’Or – der land fra hele verden er med, arrangeres på oddetallsår – og alltid i Lyon. Den første utgaven ble arrangert i 1987.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og i 2016 i Budapest. Den neste utgaven, i 2018, skal arrangeres i Torino i Italia.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per januar 2017)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.