QimiQ

Fettfattig krembase

QimiQ er en fettfattig krembase laget av østerriksk alpemelk og gelatin, velegnet til f. eks kaker, supper og eggerøre.

Publisert

QimiQ fungerer som en emulgator som binder væske. Holdbarheten er 12 måneder, i uåpnet forpakning, i romtemperatur.

- Basen kan brukes til kremer, mousser og kakefyll, dipper, salater og supper når poenget er lavt fettinnhold (bare 15 prosent), uten at det går ut over smaken. Matlagingen blir mye enklere ved at den helt eller delvis erstatter fett, fløte, egg og gelatin.

Skiller seg ikke

Basen skiller seg ikke ved tilsetning av sitron, eddik eller alkohol. Sunnheten er åpenbar ved at QimiQ ikke inneholder konserveringsmidler, emulgatorer, stabilisatorer eller E-stoffer, men har alle melkens fordeler i behold, opplyser daglig leder, QimiQ Scandinavia ANS, Heidi Brunner.

Stadig flere storkjøkken tar i bruk den nye krembasen. Blant andre er kjøkkensjef Stephan Hardi ved Radisson SAS Plaza Hotel godt fornøyd med QimiQ.

FlipUp er en ferdiglaget kremdessert basert på animalsk fløte, som kan piskes opp og gir en naturlig og frisk smak. Brukes til desserter, mousser, fyll og toppinger à la minute.

Den kan ikke overpiskes, er frysestabil og har en god stabilitet.

Men den kan piskes opp med kremfløte, og tilsettes frukt, likør, ulike smakskomponenter, kremoster, etc. Leveres med kaffe-, vanilje- og sjokolade.

Powered by Labrador CMS