Du er her

Fagpressens Hederspris til tidligere Horeca-redaktør

Odd H. Vanebo (63), tidligere redaktør for Horeca, har fått Fagpressens og juryens Hederspris.
Av ct_admin
Publisert 10.06.2008 14:06

Tidligere i år ble 63-årige Vanebo også  tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull, for blant annet å ha utviklet hjørnesteinsbedriften Vanebo Fagpresse i sin hjemkommune Grue i Solør.

Les også: Kongens gull til Horeca-veteran.

Fortsatt aktiv

Selv om Odd H. Vanebo nå har trappet noe ned i forhold til tidligere, er han fortsatt redaktør i fagpressetidsskriftet Fastfood. I tillegg er han en aktiv medarbeider for flere av de andre bladene i Vanebo Fagpresse, deriblant Horeca. 

Vanebo var ansvarlig redaktør for Horeca (tidligere Storkjøkken, Bedre Storkjøkken og Horeca Storkjøkken) i 27 år, fra 1978 til 2005.

Han har også dagspresseerfaring fra Arbeidets Rett, Arbeider-Avisa, Lofotposten, Harstad Tidende og VG.

Forlagshistorie

Vanebo ble ansatt som forlagsredaktør i daværende Bjarne H. Reenskaug Forlagsaksjeselskap i februar 1978, som i 1985 ble solgt til Schibsted og endret navn til Schibsted Fagpresse AS.

Høsten 1987 kjøpte Vanebo forlaget av Schibsted, som samtidig skiftet navn til Vanebo Fagpresse AS. 

I løpet av kort tid forsvinner Vanebo i firmanavnet, etter å ha eksistert i over 20 år i fagpresseverden. Vanebo Fagpresse er nemlig innlemmet i et større forlagsselskap, Ask Media. Ask Media erstatter dermed tidligere Vanebo Fagpresse.

 Andre priser

I tillegg til Vanebos hederspris ble det også delt ut en rekke andre priser:

* Bladet Apéritif fikk Fagpressens Nettpris for å ha utviklet Nordens største nettsted for mat og drikke. I denne kategorien fikk også et annet Vanebo-produkt, gardsdrift.no (Bladet Bedre Gardsdrift), hederlig omtale.

* Fagpressens Journalistpris gikk til bladet Ren Mat ved redaktør Marte Rostvåg Ulltveit Moe og journalist Tarjei Leer-Salvesen, for å avsløre Petter Stordalens bløff om økologisk mat på hotellene sine.

* Fagpresseprisen gikk til forskningsmagasinet Apollon.

* Fotoprisen gikk til Kommunal Rapport og fotograf Ole Morten Melgård.

* Fagpressens Markedspris gikk til Dagfrid Hammersvik i DNFF markedsforum.

* Designprisen gikk til magasinet Snitt.

* Forsideprisen gikk til Politiforum.

"