Du er her

Ettertraktet fransk årgangsvin

Mens stadig flere nordmenn har lagt sin elsk på ukompliserte italienske viner, har de mer komplekse franske vinene blitt skånet fra massene. Denne høsten sikter det lille franske vinslottet Coufran i Bordeaux på å ta innersvingen på italienerne. Med Ch. Coufran 2005 får man ikke bare tilgang på en utsøkt årgang, men også en liten del av fransk vinhistorie.
Av ct_admin
Publisert 04.09.2013 03:15

Bordeaux er en av Europas mest tradisjonsrike vinregioner og har røtter tilbake til romertiden. Store historiske begivenheter som Romerrikets fall, fransk-engelske allianser og senere den franske revolusjon gir et unikt bakteppe til noen av verdens mest ettertraktede viner.


I Norge siden 1972

Det franske vinhuset Coufran har lange tradisjoner i Norge og helt siden 1972 har vi kunnet nyte edle dråper til relativt lave priser. I høst blir en eksklusiv del av fransk vinhistorie mer tilgjengelig for nordmenn, når den mye omtalte 2005-årgangen introduseres i basisutvalget på Vinmonopolet.


Mer komplekse viner

Mens lettdrikkelige italienske viner byr på lite smaksforskjeller i årgangene, er franske viner som regel mer komplekse og byr på større variasjon. Strenge restriksjoner på blant annet vanning gir forskjellige årgangsviner med hvert sitt særpreg og kjennetegn. Videre sørger jordsmonn, klima, håndverkstradisjoner og klassiske druetyper for at Bordeaux-regionen har fått status som klassiker.

Ch. Coufran 2005 egner seg spesielt godt til grovt vilt eller grillet kjøtt, men kan også nytes kun i eget selskap. Vinen er lagret i 18 måneder på eik, kan drikkes nå eller lagres for videre utvikling.

Land/distrikt: Frankrike/ Bordeaux

Pris: 235 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Ekjord