Du er her

Erstatter fett, fløte og egg

QimiQ er en fettfattig krembase laget av østerriksk alpemelk og gelatin.
Av ct_admin
Publisert 20.04.2007 12:05

Basen kan brukes til kremer, mousser og kakefyll, dipper, salater og supper når poenget er lavt fettinnhold (bare 15 prosent), uten at det går ut over smaken. Matlagingen blir mye enklere ved at den helt eller delvis erstatter fett, fløte og egg. Basen skiller seg ikke ved tilsetning av sitron, eddik eller alkohol. Sunnheten er åpenbar ved at QimiQ ikke inneholder konserveringsmidler, emulgatorer, stabilisatorer eller E-stoffer - men har alle melkens fordeler i behold.

Introduksjon av QimiQ skjedde første gang i Østerrike i 1998. I Norge er QimiQ en relativt ny ingrediens. QimiQ består av 99 prosent fløte og 1 prosent gelatin. Holdbarheten er 12 måneder i uåpnet forpakning, i romtemperatur.

"Norsk smak"

- Kvalitet og personlig smak er faktorer som blir viktigere for å klare å overvinne et marked med stadig tøffere konkurranse. De fleste bakerier benytter derfor enkle produksjonsprosesser og råvarer som fromasjepulver for å lage moussekaker. Når alle bruker samme råvarer er det vanskelig å skille seg fra andre. Hvor er det blitt av individualiteten? - spør Martin Alsaker, baker- og konditormester hos Baker Brun. 

Baker Brun mener at forbrukere er svært vare på utenlandsk smak og fortrekker norske smaker. Martin Alsaker forteller at de i de siste årene har lagt stor vekt på å ha produkter med norsk smak. Dette er en av deres viktigste konkurransefortrinn i kampen mot de utenlandske produktene.

- QimiQ er veldig rent og godt produkt som er brukervennlig, sluttproduktet tåler frys og mister ikke en dråpe væske, forklarer Alsaker.