Du er her

En fornuftig avgjørelse

NKL og Bocuse d’Or Europe har inngått et samarbeid, noe som har ført til at NM i kokkekunst – i likhet med Årets kokk, nå vil bli arrangert annet hvert år.
Av Redaksjonen
Publisert 20.06.2017 00:02

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 4/2017:

Jeg har tidligere i denne spalten vært inne på overfloden og virvaret av priser og konkurranser i mat- og drikkebransjen i løpet av ett år, så derfor ønsker jeg denne avgjørelsen, med virkning fra 2018, velkommen.

De årene Årets kokk arrangeres (oddetallsår), har den ofte kommet svært tett på NM i kokkekunst. Det har uten tvil gått utover NM de siste årene – da den ypperste kremen av kokker har valgt Årets kokk fremfor NM. Årets kokk er nemlig også kvalifiseringen til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or.

Når vi ser hele listen av NM-vinnere fra begynnelsen, i 1991 og frem til nå (du finner den på Horecanytt.no), finner du likevel mange meget sterke kokkenavn. Det åpnet med Bent Stiansen, deretter kommer de gode navnene på rekke og rad, før Øyvind Bøe Dalelv ble siste vinner i 2016.

I år er han en av de fem finalistene i Årets kokk 12. september. NM arrangeres 14 dager senere i Bergen. Men fra 2018 vil NM kun arrangeres i partallsår.

For å gjøre NM enda mer attraktivt i årene som kommer, er det bestemt at vinneren vil få en fribillett i Årets kokk året etter. Det nåløyet har frem til nå vært meget trangt – så her åpner det seg muligheter for ambisiøse kokker. I motsatt fall får sølvmedaljevinneren i Årets kokk æren av å representere Norge i det påfølgende nordiske mesterskapet. Tidligere er det NM-vinneren som har deltatt.

Det eneste spørsmålet jeg sitter igjen med, er hvor blir det av Kongepokalen i oddetallsårene? Den har alltid blitt delt ut under NM, men ikke i Årets kokk.

Vil den følge med til Årets kokk de årene den konkurransen arrangeres?

Morten Holt
Redaktør

Les mer om Horeca 4/2017 her


Horeca kommer ut sju ganger i året, og er bransjens klart ledende ledertidsskrift - uunnværlig for proffene som ønsker å oppdatere seg på feltene organisasjon, ledelse, drift og konsept.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

 

Nøkkelord