Ferran Adria El Bulli3

El Bulli blir El Bulli Foundation

Når El Bulli og Ferran Adriá (49) åpner dørene igjen i 2014 etter ombygningsperioden, får stedet navnet El Bulli Foundation, som skal bli et kreativt senter for gastronomi, ikke en restaurant slik den var tidligere.

Publisert

Ferran Adriá skaper El Bulli Foundation, et kreativt senter for gastronomi. (Foto: Morten Holt)

25 ansatte kokker som skal arbeide med å utvikle, forske og fornye gastronomien. Senterets vindu mot verden blir frem for alt internett, der interesserte kan følge kokkenes arbeid hver eneste dag.

På nettet

– På den måten kan vi dele vårt arbeid med hele verden. Målet er å inspirere andre, sier Ferran Adria til det danske bladet Visitor.

Det er også mulig å besøke El Bulli Foundation for å se en utstilling og dokumentasjon av El Bullis historie gjennom årene når senteret åpnes i 2014.

Stenger 30. juli

Det siste måltidet på El Bulli serveres 30. juli 2011. Restauranten utenfor Barcelona har blitt året til verdens beste fem ganger.

Du kan lese mer om prosessen på www.elbulli.com.

"
Powered by Labrador CMS