Du er her

Dusjtoalettet kommer

Toalettet som både vasker og tørker deg, gjør nå sin inntreden i Norge. Da blir dopapiret overflødig.
Av ct_admin
Publisert 31.08.2007 09:49

 

- Dette er en helt ny måte å gå på do på. Nedover i Europa har denne toalett-typen fått et betydelig oppsving. Vi har tro på at denne trenden vil komme til Norge også, sier Beate Gerø i Geberit AS.

Det såkalte dusjtoalettet lages i Sveits, og har norgespremiere på messen Bygg Reis Deg på Lillestrøm i september.

 

Med fjernkontroll

Toalettet er utstyrt med et flerfunksjonelt dusjhode som sitter nede i toalettskålen. Brukeren blir behandlet pent.

- Det første som skjer når man setter seg, er at en vifte begynner å gå og tar med lukt inn et kullfilter. Når ærendet er gjort, blir du spylt av en vannstråle. Strålen styres med en fjernkontroll, som er enkel å betjene. Du kan også velge temperatur og styrke på vannet med den, sier Gerø.

Det hele rundes av med føning av stumpen, også denne handlingen styres med

fjernkontroll.

Toalettet har også muligheter til forhåndsinnstillinger. Opp til fire personer kan programmere sine egne preferanser for styrke, lengde og vinkel. For kvinnelige brukere byr toalettet på en egen ''ladydusjfunksjon''.

Big in Japan

- I Japan er dusjtoalettene blitt det vanlige. De er langt mer komfortable enn et bidé, og mer hygieniske enn dopapir, sier Gerø.

Bygg Reis Deg arrangeres i de store lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm. Publikum vil ikke få muligheten til prøve toalettet under messen, men kan ta det i nærmere øyesyn og teste fjernkontrollen.

- Mange synes det er morsomt når de får høre om dusjtoalettet. Men for oss er dette et seriøst produkt som vi har stor tro på vil slå an. Alle tilbakemeldinger fra utlandet tyder på det. Når alle eventuelle mentale barrierer er forsert, oppdager du at dette er en svært forfriskende og behagelig måte å gå på do på, sier Gerø.

Bygg Reis Deg åpner dørene 18. september og varer til og med 23. september.

Newswire