Du er her

Drinker med gin med jordbær

Pernod Ricard har lansert Beefeater Pink – en klassisk gin, som i tillegg til sitrus og einebær, er tilsatt naturlige jordbær. Her finner du også noen oppskrifter på drinker med den nyte gintypen.
Av Redaksjonen
Publisert 16.04.2019 06:02

Beefeater Pink er kreert og destillert av «master distiller» Desmond Payne, en av pionerene bak gin-boomen som herjer verden.

– Beefeater Pink er et godt eksempel på hva gin har blitt: En moderne, fargerik og innovativ brennevinskategori, hvor heller ikke forbrukerne er redde for å utfordre verken klassikere eller konvensjoner. Beefeater Pink er destillert i London, en by hvor tradisjon og det moderne lever godt ved siden av hverandre, sier merkevaredirektør for Beefeater Gin, Eric Sampers, i en pressemelding.Nye veier

«Master-distiller» Payne fikk inspirasjon til jordbærginen av Beefeaters grunnlegger, James Borrough.

Borrough var farmasøyt før han begynte å arbeide med brennevin, og var slett ikke redd for å gå nye veier. Noen av hans kreasjoner på 1800-tallet var for eksempel bringebærgin og kirsebærbrandy. Beefeater Pink fortsetter i denne ånden ved å kombinere håndverk, kvalitet og kreativitet.

Stor appetitt på nye smaker

Spania blir av mange regnet som det europeiske Mekka for gin. Der har man de siste årene sett en trend i retning av fargerike og smaksatte gin-typer. Og det var akkurat her ideen til Beefeater Pink ble unnfanget. Nyskapningen er da også allerede godt mottatt av gin-elskere på den iberiske halvøyen.

En rapport som Beefeater har fått utarbeidet, «Cocktails: The New Golden Era», viser at milleniumsgenerasjonen har en økende interesse for komplekse smaker. Blandingen av jordbær, sitrus, einebær og andre plantearter planter bør slå godt an i denne målgruppen, fortsetter Sampers.

The Gin Hub

Beefeater Pink er den første innovasjonen til The Gin Hub, en selvstendig enhet som samler tre av Pernod Ricards mest kjente ginmerker: Beefeater, Plymouth og Seagram’s gin.

Hensikten med The Gin Hub er å skape nye giner som skiller seg fra mengden, og ikke minst: Få dem raskere ut i markedet.

– Vi ser at det er stor appetitt på nye smaker og aromaer som tilbyr forbrukerne en litt annerledes smaksopplevelse. I Spania, eksempelvis, står rosa gin for 40 prosent av verdiveksten i hele gin-kategorien. Vi tror derfor potensialet er stort, sier daglig leder for The Gin Hub, Sophie Gallois.

Interesserte kan få smake på Beefeater Pink på den rosa standen til Pernod Ricard på Spis & Drikk-festivalen i Oslo Spektrum 8. og 9. mars.

Drinker med Beefeater Pink

Pink & TonicIngredienser:

5 cl Beefeater Pink
15 cl tonic
Halve, ferske jordbær
Isbiter

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene over isbiter i et highball glass. Rør forsiktig rundt for å blande.

Cotton Candy Berry SourIngredienser:

5 cl Beefeater Pink
2,5 cl eggehvite
2,5 cl sitronjuice
2 cl gommesirup

Fremgangsmåte: Ha gin, juice og gommesirup i glasset. Lag sukkerskum og topp med det.

Beefeater Pink FloatIngredienser:

2 kuler sitronsorbet
5 cl Beefeater Pink
5 cl grapefruktjuice
5 cl tonic

Grapefruktskive til pynt

Fremgangsmåte: Dekorér glasskanten med jordbærdryss. Legg sitronsorbeten i glasset. Fyll opp med gin og grapefruktjuice, deretter tonic til slutt. Dekorér med en kvart skive på toppen glasset.

The Pink & Orange TonicIngredienser:

5 cl Beefeater Pink
5 cl juice (blodappelsin)
2 dasher bitter appelsin
5 cl tonic

Fremgangsmåte: Fyll et glass med is. Ha opp i gin, juice og bitter appelsin. Topp med tonic og rør forsiktig. Pynt med en skive blodappelsin.

Pink Collins

Ingredienser:
3,5 cl Beefeater Pink
1,5 cl Crème de fraise
2,5 cl sitronjuice
1,0 cl gommesirup

Soda

Fremgangsmåte: Bland de fire første ingrediensene i en shaker med isbiter. Hell opp i et glass med isbiter. Topp med soda og rør forsiktig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca