Du er her

Det beste pinnekjøttet

Om lag 100 fagfolk har smakt og kåret årets beste pinnekjøtt, og vinneren ble pinnekjøttet fra H. O. Grindheim. – Det gleder oss at tradisjonelt håndverk blir satt pris på av et fagkyndig dommerpanel, sier administrerende direktør for bedriften, Audun Grindheim.
Av ct_admin
Publisert 27.10.2014 11:45

Inge Larsen (fra venstre), Monica Eide og Audun Grindheim (adm. dir. i H.O. Grindheim AS)

For 26. året på rad arrangerte innkjøpsorganisasjonen Nores sin blindtest av pinnekjøtt. Det var medlemmer fra hotell- og restaurantbransjen i Hordaland som deltok på det tradisjonsrike arrangementet på Fløien Folkerestaurant i Bergen forrige uke. Kjøttet ble målt ut fra smak, konsistens og utseende

– Tilbakemeldingene på vinnerkjøttet fra det kyndige dommerpanelet var blant annet «jevnt over best på alt», «passe salt» og «pene store stykker», forteller Petter Ravik, innkjøpssjef i Nores.


Den beste tilbakemeldingen

– Vi er veldig stolte av at vårt pinnekjøtt vant testen. Det gleder oss at tradisjonelt håndverk blir satt pris på av et fagkyndig dommerpanel. Når så mange stemmer oss frem som vinner, er dét den beste tilbakemeldingen våre medarbeidere kan få for sitt gode arbeid, sier administrerende direktør Audun Grindheim fornøyd.


Pinnekjøtt i 120 år

I år var det fire leverandører som kappet om seieren: Nortura, Brakstad, Grilstad og H.O. Grindheim. H.O. Grindheim vant for øvrig også i 2012.

– Pinnekjøtt er tradisjonsmat. Helt siden 1893 har vi produsert pinnekjøtt etter de gode gamle produksjonsmetodene. Saltingen foregår skånsomt, uten bruk av nitrittsalt, og tørkingen skjer over tid for å få frem den gode pinnekjøttsmaken, utdyper Grindheim.

Du kan lese mer om bedriften på Grindheim.no


Stadig mer populært

Pinnekjøttet blir stadig mer populært og salget øker. Det er forventet at vi kommer til å spise nærmere 3000 tonn pinnekjøtt i år. Den tradisjonsrike julematen som i hovedsak har vært et Vestlandsfenomen, har gradvis blitt omfavnet av hele landet.

Lik og følg gjerne Horecanytt.no/Horeca på Facebook og på Instagram (søkeord: Horecanytt)!

Pressemelding

"