Du er her

Den berømte fiskesuppa i Engelsviken

Fiskesuppa som serveres på restaurant Engelsviken Brygge er blitt en gedigen suksess. Med utpreget kortreiste råvarer, lages Brødrene Skogens berømte fiskesuppe. Nesten halvparten av gjestene som besøker restauranten, vil ha akkurat den. Nå er det høysesong i Engelsviken helt ute ved havet.
Av admin
Publisert 10.07.2009 07:35

Daglig leder Christine Alexandersen og kjøkkensjef Pierre Karlsson med den berømte fiskesuppa på Engelsviken Brygge restaurant. (Foto: Morten Holt)

- Vi har hatt fiskesuppa på menyen helt siden starten i 1995, og det har tatt litt av. Føler nesten at den er blitt kjent over hele landet, sier daglig leder Christine Alexandersen, som har vært daglig leder for restauranten helt nede på brygga i Engelsviken de siste 10 årene.

- Jeg antar at vi lager og selger et sted mellom 300 og 400 liter fiskesuppe hver dag i høysesongen på sommeren, forteller kjøkkensjef Pierre Karlsson, som også har vært på stedet i 10 år.


17 millioner kroner i fjor

- Det er uten tvil fiskesuppa som har gjort stedet kjent. Fra en omsetning på fem millioner kroner da jeg overtok ledelsen her, har vi økt til 17 millioner kroner i omsetning i 2008 - mye takket være den berømte fiskesuppa. Vi er veldig spente på denne sommersesongen, forteller Alexandersen.


Serveres på tre måter

Brødrene Skogens berømte fiskesuppe serveres på tre forskjellige måter. Som forrett (2,5 dl), som liten hovedrett (0,5 dl) og som stor hovedrett (1 liter). Det går mye av alle varianter, men mest av den som liten hovedrett.

Brødrene Skogens berømte fiskesuppe er blitt en gedigen suksess på restaurant Engelsviken Brygge. (Foto: Morten Holt)

Suppa serveres alltid med brød og smør. I tillegg selges den også som takeaway i bøtte, der salget har vært sterkt økende.


Kraften er hemmeligheten

- Hva er hemmeligheten bak suppa?

- Gode råvarer og en bra grunnbase. Den spesielle fiskekraften er den samme som da vi startet med suppa, sier Karlsson, som er én av få som vet hvordan den særegne kraften skal lages.

Det er snakk om virkelig kortreiste råvarer når det serveres reker på Engelsviken Brygge restaurant. Her ankommer ferske reker brygga i Engelsviken. Reker er selvfølgelig en ingrediens i fiskesuppa. Bryggerestauranten i bakgrunnen. (Foto: Morten Holt)

Kraften lages på fisk og rester av det som har stått på menyen. Fløte er også en veldig sentral del. Det sies at restaurant Engelsviken Brygge er en av de aller beste kundene for ASKO når det gjelder fløte.


Laks og steinbit

Når suppa skal serveres, legges grønnsakene (hovedsakelig gulrot og vårløk) rå i bunnen av tallerkenen. Deretter tilsettes den kokte suppefisken (for det meste laks og steinvit) og eventuelle skalldyr oppi.

Avslutningsvis helles fiskekraften på tallerkenen.

Det er forresten ikke skalldyr i kraften. Derfor kan skalldyrallergikere også nyte Brødrene Skogens berømte fiskesuppe på bryggekanten i Engelsviken.

Les mer om hvordan fiskesuppa lages og om Engelsviken Brygge restaurant i Horeca nummer 5 2009, som kommer ut etter sommerferien.

Du kan abonnere på Horeca her

"