Rasmus Johnsen Skoglund (fra venstre), Geir Magnus Svae, Christian André Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi skal ha på seg pulsbelte i Årets kokk, slik at publikum kan se deres stressnivå. (Foto: Morten Holt)

Deltakerne med pulsmåler i Årets kokk-finalen

De fem kokkene i Årets kokk-finalen skal ha på pulsbelte i de seks timene konkurransen pågår. Publikum kan følge med på deltakernes spenningsnivå.

Publisert

Årets fem kandidater er Christian André Pettersen, Geir Magnus Svae, Rasmus Skoglund, Øyvind Bøe Dalelv og Filip August Bendi, og de har de siste ukene lagt finpussen på det som skal presenteres i Mathallen tirsdag 12. september.

Stor publikumsarena

Der blir det høyt tempo, og deltakernes spenningsnivå er høyt gjennom konkurransen. Kandidatene vil ha pulsmålere på seg under hele konkurransen, slik at publikum som følger konkurransen, enklere kan vite og se når noen øker stressnivået, og puls og temperatur blir ekstra høy inne på kjøkkenet.

Det bygges en stor publikumsarena i Mathallen, og i tillegg streames konkurransen også i sin helhet.

Les også: Dette er teamene i Årets kokk 2017

Deltakerne sammen med Arne Sørvig (daglig leder i Stiftelsen Bocuse d'Or Norge under kjøkkentrekningen for en drøy uke siden. (Foto: Morten Holt)

Les også: Klare for å bli vår neste Bocuse d’Or-kokk

Tidsplan, Årets kokk 2017

10.00: Konkurransestart. Kandidatene starter med ti minutters mellomrom.Christian A. Pettersen er først ut, så følger Geir Magnus Svae, Rasmus Skoglund, Øyvind Bøe Dalelv og Fili August Bendi.

12.00: Ganefryd-juryen bedømmer Ganefryder fra kandidatenes innsendelsesoppgaver.


15.00: Første sjømatrett presenteres for smaksjury.


16.00: Første kjøttrett presenteres for smaksjury.


18.00: Seremoni og premieutdeling.


Seks timer

Kandidaten har fem timer på seg fra start til fiskeretten skal ut (14 tallerkener), og seks timer på seg til kjøttretten skal ut på stort, særskilt designet fat. Kjøttretten skal flyttes fra fat, skjæres og fordeles på 14 tallerkener. En jury på 12 smaker på rettene, mens to dommere overvåker kjøkkenet; arbeid, faglighet og bærekraft. Smaksdommerne setter seg til bords klokka 14.50.

Årets smaksdommere er Esben Holmboe Bang (æresdommer), Tommy Myllymäki, Serge Vieira, Jørn Lie, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen. Kjøkkendommere er Kjetil Gundersen og danske Jens Peter Kolbeck.

I juryen for «Beste ganefryd» sitter Heidi Bjerkan, Wenche Andersen, Øyvind Næsheim, Håvard Werkland, Guro Rognså og Ole Martin Alfsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS