Du er her

Damene på Continental

Lista for kvalitet legges høyt hos et av Oslos mest fasjonable hotell- og restauranthus. Hotellets konditori intet unntak. Der er det damene som råder.
Av geir@askmedia.no
Publisert 28.08.2007 07:45

 

I Europa for øvrig er det helst menn som er konditorer på de fasjonable stedene. I Norge er det heldigvis annerledes.

I konditoriet til hotell- og restauranthuset Continental treffer vi noen unge damer, som ivrer etter å vise fram sine kunster i kakeveien, for anledningen også utstyrt med et mannebein i form av en utplassert kokkelærling fra kjøkkenet. Kunstene til gjengen hos Continental er ikke få.

Det kreves nemlig det lille ekstra av dem som skal lage kaker til kresne gjester ved hovedstadens mest fornemme hotell og restauranthus. 

Pulverblandinger, halvfabrikata og posekaker er fy-ord i konditoriet til Continental. Der er det bare ekte råvarer som råder.

Normal arbeidstid

Det er Theatercaféen som avhender det meste av det som lages i konditoriet. Der er det à la carte som gjelder. Likevel slipper konditorene å jobbe kveldstid med ad-hoc bestillinger. De produserer opp det som finnes på menyen, og overlater slutthåndteringen til egne dessertkokker på kjøkkenet.

- Dermed har vi helt normal arbeidstid, med jobbing kun på dagtid. Noe helgejobbing blir det dog, med vakt hver tredje helg, sier Cathrine.

- Det som er spesielt med et hotellkonditori er at vi lager mye smått, og har mye variasjon i det vi lager. I tillegg lager vi selvsagt mye desserter. Vi får lov å være med på å sette opp menyene, som varierer i forhold til tid på året.

- I hovedsak skiftes menyene seks ganger årlig, men særskilte menyer settes i tillegg opp ved spesielle anledninger. Femretteren på Theatercaféen skifter hver uke, mens banketten skifter to ganger i året.

Tradisjonelt

I motsetning til andre restaurantmiljø i Oslo er Continental utpreget tradisjonelle i matveien, kakene intet unntak. På Continental er det fortsatt Valnøttskake og Napoleonskake som er bestselgerne. Likevel holder de seg selvsagt oppdatert, for å perfeksjonere de tradisjonelle produktene. 

- Jeg prater jo med mange i bransjen for å holde meg oppdatert. I tillegg oppdaterer vi oss med kurs og messer, forteller Cathrine Nilsen.

Les mer om oppskriftene til Continental-gjengen i papirutgaven.