Du er her

Clarion Hotels vant kampen om Bjørvika

Clarion Hotels, en del av Nordic Choice Hotels, skal bygge et nytt hotell i Bjørvika i Oslo. Clarion Hotel Bjørvika skal stå ferdig i 2019.
Av Morten Holt
Publisert 25.08.2016 10:08

I kampen om HAV Eiendom sin hotellkontrakt i Bjørvika, var det Nordic Choice-kjeden Clarion Hotels som stakk av med seieren. Det nye Clarion-hotellet skal etter planen stå ferdig i hovedstaden i begynnelsen av 2019.

Hotellet får 253 rom

Onsdag kveld ble det klart at hotellkjeden Clarion Hotels stakk av med den gjeve hotellkontrakten i Bjørvika.

Hotellplanene omfatter 253 hotellrom inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 kvadratmeter konferansefasiliteter med total kapasitet til 1200 personer.

Investerer over 600 millioner kroner

Hotellkjedens signaturrestaurant Kitchen & Tablesignert Obamas stjernekokk Marcus Samuelsson, skal også åpne i hotell-lokalene i Bjørvika. Restauranten med kapasitet til over 200 gjester, vil få uteservering mot Dronning Eufemias Gate, samt bar og uteservering mot Akerselva-allmenningen.

Den totale investeringen til HAV Eiendom og Nordic Choice Hotels utgjør over 600 millioner kroner.

Et nytt kunsthotell


Slik vil Clarion Hotel Bjørvika gli inn i den nye bydelen, ifølge en skisse av hotellet, som skal åpnes i 2019. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

– I dynamiske Bjørvika, Oslos nye sjøside og kulturelle møteplass, blir Clarion Hotel Bjørvika et nytt viktig midtpunkt. En levende møteplass som forener mennesker, kunst, kultur, matopplevelser og business. Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happening, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sier eier og styreleder for Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen, i en pressemelding.

– En fantastisk beliggenhet, sier Silseth

– Hav Eiendom er svært godt fornøyd med å få Nordic Choice Hotels som en langsiktig leietaker til hotellet i Bjørvika, og vi mener at kunsthotellet vil bidra til å aktivisere bydelen ytterligere, sier administrerende direktør i HAV Eiendom, Eva Hagen.

– Det er drømmen for enhver hotelloperatør å drive et spektakulært fullservice-hotell midt i hovedstadens mest spennende bydel. Clarion Hotel Bjørvika får en fantastisk beliggenhet i krysningspunktet mellom business, kultur og transport. Og i tråd med Clarion sitt konsept, er ambisjonen å bli Bjørvikas mest pulserende møteplass, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her