Brolio Magnum Julegave nett

Brolio Chianti Classico 2006 - i stor flaske

I 2006 ble Italia det mestselgende vinlandet av rødvin på Vinmonopolet, og ledelsen står fortsatt. Italia er ett av de få vinlandene hvor 2006 årgangen er helt spesiell. Noen snakker sågar allerede om århundrets årgang. For å hedre denne årgangen er Brolio Chianti Classico 2006 lansert som magnum.

Publisert

Mengden vin ble noe mindre enn i 2005, men kvaliteten var til gjengjeld helt enestående.

Vinteren hadde nok snø og nedbør som ga rikelig med grunnvann. Våren var kjølig med sen knopping, men uten frostproblemer.

Perfekt september

Juni og juli ga varme dager, nesten for mye av det gode, men heldigvis ble august kjøligere.

Sukkermodningen ble bremset og balansert av utviklingen av syre og et svalere aromabilde. Så kom en perfekt september, varm og tørr. Modningen ble perfekt fullført, uten råteproblemer.

Familien Ricasoli har en av verdens eldste vingårder som går tilbake til 1141, og har i tillegg lang tilknytning til norske vinelskere. Brolio har vært listeført på Vinmonopolet i mer enn 80 år, det er meget spesielt.

Les også: Vin fra Italia til topps

Fakta om Brolio Chianti Classico 2006 magnum:

Produsent: Barone Ricasoli

Område, land: DOCG Chianti Classico, Toscana, Italia

Druetype: 100 prosent Sangiovese

Vinifikasjon/Teknisk informasjon: Håndplukkede druer som er fermentert i temperaturkontrollerte ståltanker med 16 dagers skallmasserasjon. Videre lagring i 9 mnd på store brukte fat og barrique, før tapping på flaske.

Smaksnotater: Dyp rød farge. Ren elegant duft med fine kirsebærtoner, mineraler og integrert eik. Saftig fyldig anslag, flott syre og god balanse i munnfølelsen, pene tanniner, god lang ettersmak.

Annen informasjon: Francesco Ricasoli er den 32. baronen av Brolio, han overtok i 1993 som president i selskapet Barone Ricasoli. På dette tidspunktet sto det (etter noen tiår i utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden. I dag består eiendommen av 250 hektar med dyrket vinmark, 220 hektar har vært replantet, avkastningen er redusert med 2/3 deler siden overtagelsen i 1993.

Fra og med 2005 har eikelagringen blitt redusert fra 12 måneder til 9 måneder. Lagring på større brukte fat har også bidratt til et mer dempet eikepreg.

NB! 600 flasker er pakket inn i cellofan med sløyfe til julesesongen.

Pris: 349 kroner (Vinmonopolet)

"
Powered by Labrador CMS