Du er her

Bocuse d`Or-nasjonene er klare

Alle nasjonene som skal delta i VM i kokkekunst, Bocuse d'Or i Lyon, er nå klare. Mesterskapet arrangeres i slutten av januar 2009, og de 24 nasjonene som skal delta er nå klare. Mens Norge vant Bocuse d'Or Europe var det Japan som vant Bocuse d'Or Asia.
Av ct_admin
Publisert 15.08.2008 07:05

De 12 beste landene i Bocuse d'Or Europe i Stavanger er alle kvalifisert for den store verdensfinalen i Lyon. I tillegg kommer det til land fra Asia, Latin-Amerika og Nord-Amerika.

Dessuten har Paul Bocuse & Co allerede plukket to såkalte wildcards. Belgia ble nummer 13 i Stavanger, og fikk med det en av de to såkalte wildcards. Sør-Afrika fikk den andre plassen.


13 europeiske land

Foruten Norge, er følgende europeiske land klare for Bocuse d'Or i Lyon 27. og 28. januar 2009:

Danmark, Sverige, Frankrike, Finland, Island, Nederland, Tsjekkia, Estland, Storbritannia, Sveits, Luxembourg og Belgia (nevnt i samme rekkefølge som nasjonene endte i Bocuse d'Or Europe).

- Vi startet for fullt med forberedelsene i august, men har vel egentlig hatt Bocuse d'Or i Lyon i bakhodet en god stund, sier Geir Skeie.

I Frankrike får han på nytt sjansen med norske råvarer. Foruten Angus Beef (kjøttdelen) er nemlig råvarene torsk, reker og kamskjell, råvarer vi vet at Geir Skeie liker å jobbe med.


Japan vant i Asia

Fra Asia kommer Japan, Malaysia, Singapore og Sør-Korea. Det var japanske Yasuji Sasaki som vant den første utgaven av Bocuse d'Or Asia, mens Farouk B. Othman fra Malaysia tok sølvplassen og Jason Tan fra Singapore bronseplassen. I og med at Japan allerede var kvalifisert før Bocuse d'Or Asia får også laget som ble nummer fire, Sør Korea (Jun-Hi Lee) delta i Lyon.


Amerika, Australia og Afrika

Uruguay, Brasil og Mexico er klare fra region Mellom/Sør-Amerika, mens både USA og Canada er finaleklare nasjoner fra Nord-Amerika.

I tillegg er Australia kvalifisert for Bocuse d'Or Europe, mens nevnte Sør-Afrika også får muligheten fra Afrika.


Sveits arrangerer neste Bocuse d'Or Europe

Under den første utgaven av Bocuse d'Or Europe i Stavanger i sommer ble det også klart at Sveits skal arrangeres Bocuse d'Or Europe i 2010.