– Jeg kaller meg nå den «reisende ostemann», og starter nå med en tur til London. Dit kommer blant annet en journalist fra et amerikansk ostemagasin. Det blir bra med omtale i USA! sier Bo Jensen.
Les også: 74 norske oster fikk medalje i oste-VM i Bergen i 2019
«Kokkens hjerte»
– Hva er hemmeligheten?
– Jeg føler at jeg har kommet tett inn på «kokkens hjerte». Mange anerkjente kokker vil bruke ostene på menyen. Jeg elsker å spise på restauranter i utlandet, og hver gang jeg er på tur, tar jeg med mine oster, og sier de er en gave til kjøkkensjefen. Det har gitt resultater, sier Jensen smilende.
– Det var slik jeg gjorde da jeg besøkte Paul Bocuse – der vi var på kjøkkenet med ostene. 2. mars står Gordon Ramsey «på menyen», noe jeg virkelig ser frem til. I fjor var vi på besøk hos hans tidligere kjøkkensjef, og presenterte selvfølgelig ostene, sier Jensen.
I gang igjen på Aurenes
Nå er Jensen på nytt i gang på Aurenes for å lage 2019-ostene. De første ostene med aske er stort sett klare.
– Det er alltid stor spenning når jeg starter opp igjen, og jeg er alltid like nervøs – på en god måte, hvordan det skal gå.
I ostebutikk i Paris
– I 2018 hadde besøk fra Antoine Farge, som skal starte ostebutikk i Paris denne våren, og han ville ha mine oster. Nå går en drøm i oppfyllelse, sier Jensen videre.
Senere i mars reiser han til Frankrikes hovedstad med de første ostene.
– Tenk å selge norsk chevre (geitost) og chevre-hovedstaden! Det er jo helt fantastisk. Det blir som «å selge sand i Sahara», sier han smilende.
Les også: Overlegen hjemmeseier i oste-VM
Du kan lese portrettet med vinneren av oste-VM, Jørn Hafslund, i Horeca nummer 1 2019, som er ute hos abonnentene i disse dager