Du er her

Blir verdensledende på kaffemaskiner

Skandinaviske Coffee Queen og spanske Crem er ledende på produksjon av kaffemaskiner. Sammen med investeringsfondet Accent Equity skal de to bli enda større. Et nytt storkonsern er etablert, og målet er å fordoble den nåværende omsetningen på 500 millioner kroner i løpet av de neste fem årene.  
Av ct_admin
Publisert 14.03.2008 12:20

Investeringsfondet Accent Equity blir sammen med de svenske/nordiske og spanske kaffemaskinprodusentene Coffee Queen og Crem verdens ledende aktør på kaffemaskinmarkedet.

Hovedeier i Coffee Queen er nettopp Accent Equity, som også blir den største eieren i det nye konsernet.

Familieselskap

Familiene Möller og Olaso, som har bygd opp Coffee Queen og Crem, blir deleiere i likhet med de to selskapenes ledelse.

Coffee Queen og Crem omsetter totalt for cirka 500 millioner kroner. Målsettingen er å fordoble den i løpet av en femårsperiode.

Coffe Queen Norge AS har også en egen norsk avdeling, som holder til på Skjetten.

Kompletterer hverandre

Både Coffee Queen (etablert 1983) som Crem (etablert 1993) har over lang tid etablert sterke posisjoner på sine respektive markeder, og kompletterer hverandre både geografisk og produktmessig, heter det i en pressemelding.

Coffee Queen produserer og markedsfører først og fremst tradisjonelle kaffemaskiner for profesjonell bruk. Crems hovedprodukter er espressomaskiner for profesjonell bruki hoteller, restauranter og coffeeshops.

Hele verden

Coffee Queen har 115 ansatte på sine produksjonsanlegg i Arvika og Shanghai. Crem, med 120 ansatte, har sin produksjon i Gandia i nærheten av Valencia på den spanske østkysten. Coffee Queens hovedmarkeder er nord i Europa og Asia, mens Crems sterkeste marked er sør i Europa, Amerika og Australia.

- Coffee Queen og Crem er familieselskap med alt positivt det fører med sig av engasjement og innovasjonskraft, uttaler Jan Ohlsson, administrerende direktør i Accent Equity Partners og ny styreleder i det sammenslåtte konsernet. I kombinasjon med Accents søkelys på verdiskapning gir det store muligheter for å få et enda sterkere grep på det globale kaffemaskinmarkedet, heter det i pressemeldingen.

Möller blir konsernsjef

De to selskapene har for øvrig samarbeidet gjennom flere år. Coffee Queens gründer og administrerende direktør, Georg Möller, blir administrerende direktør og konsernsjef i det nye konsernet.

- Våre to selskap er som skapt for hverandre, understreker Georg Möller.

Du kan lese mer om sammenslåingen på http://www.accentequity.se/, http://www.coffequeen.se/ og på http://www.crem.es/.

 

"