Du er her

Bli sommelier på en mandag

Norsk Vinfagskole gjør det enklere å bli sommelier ved siden av restaurantjobb: Nå blir det mulig å ha samlingene mandag og tirsdag. Norsk Vinfagskoles Fagutdanning baserer seg på mye jobbing på nett, i tillegg til seks samlinger i Oslo. Hittil har samlingene vært lagt til lørdag og søndag.
Av ct_admin
Publisert 11.11.2013 07:30

Daglig leder Kai Wahl og Norsk Vinfagskole gjør det lettere å ta fagutdanning ved siden av restaurantjobb. (Foto: Georg Mathisen)

 

– Nå starter vi opp med et parallelt kull med samlinger på mandag og tirsdag. Det skjer etter ønske fra studentene selv, forteller daglig leder Kai Wahl.

Studiene på vinfagskolen har ikke noen bestemt startdato. Men siden eksamen skjer to ganger i året, så velger de fleste å begynne i januar eller august. De første mandags- og tirsdagssamlingene begynner nå i januar.


Intensivstudium

Studentene har variert bakgrunn, men mange arbeider på restaurant ved siden av studiet. Det betyr at den organiseringen som er standard for deltidsstudier i andre bransjer – med samlingene lagt til helg – ikke passer like godt for de blivende sommelierene.

Fagutdanningen gir 30 fagskolepoeng – en halvårsenhet. Normalt gjennomføres den på et år, men det er også mulig å ta den intensivt på et halvt år, med tre utvidede samlinger fra lørdag til tirsdag.


Smakte de fem store

I helgen fikk vinfagskole-studentene prøve 71-årgangen av disse fem store. (Foto: Georg Mathisen)

På samlingen som var i helgen, fikk studentene anledning til å smake på alle «de fem store» – de fem premiers crus fra Bordeaux.

– En ganske unik smaking, konstaterer Wahl, som lot studentene smake 1971-årgangen av henholdsvis Château Latour, Château Lafite Rothschild, Château Mouton Rothschild, Château Margaux og Château Haut-Brion.