Du er her

Beste hotellfrokosten for fjerde året på rad

Rica Nidelven har den beste hotellfrokosten i Norge. Uten tvil. I går fikk de nemlig prisen for Twinings Best Breakfast for fjerde året på rad. I årets kåring var stikkordet service. Kåringen fant sted på Smak09 på Norges Varemesse i Lillestrøm i ettermiddag.
Av ct_admin
Publisert 03.02.2009 16:59

 

Hotellet har særlig utmerket seg på ekstraordinær service, og selv om Radisson SAS Oslo Plaza var en hard konkurrent, var det Trondheim-hotellet som igjen var best. Rica Ishavshotell i Tromsø ble nummer tre. 

I samarbeid med Twinings kårer Haugen-Gruppen den beste hotellfrokosten,

og det er i år femte gang av kåringen finner sted (se tidligere vinnere lengre ned i saken).


Restaurantfølelse

- Kåringen er et tiltak som skal bidra til økt inspirasjon og kreativitet. Målet er å skape en restaurantfølelse i frokostsalen.

- Mange hoteller kan nå by på en flott frokostbuffé, men i år har vi også vært ute etter den ekstra lille servicen du som gjest opplever under frokosten, sier Simen E. Haugberg i Haugen-Gruppen.

Totalt har 400 hoteller blitt vurdert i kåringen. Assistert av engelske Stephen Twining i Twinings har den eksterne juryen bestående av Wenche Andersen, Lars Erik Underthun og Bengt Wilson besøkt de 10 siste aktuelle kandidatene i løpet av den siste tiden.

 

- Det er veldig mange hoteller med god frokost, og vanskelig å skille dem fra hverandre. Mange strekker seg langt for å tilby noe ekstra. I år har vi vurdert nøye den servicen vi har fått, og hvordan vi er blitt behandlet som gjest. Det er viktig at frokostpersonalet er "til stede", og da valgte vi ut Rica Nidelven nok en gang, sier jurymedlem Wenche Andersen.


En ære

Kjøkkensjef på Rica Nidelven, Morten Rathe, kunne nok en gang motta hedersbevisningen.

- Det er vanskelig å stadig forsvare, og årets seier satt langt inne. Men dette er en veldig ære, sier Rathe, som har vært ansatt på Nidelven alle de fire årene hotellet har vunnet prisen, de to siste som kjøkkensjef.


To grupper

 

De nye kriteriene i Twinings Best Breakfast er delt inn i to grupper, som hver teller 50 prosent.

Under kategorien PRODUKT, teller følgende kriterier:

* Mat- og drikkeutvalg

* Kvalitet på mat og drikke

* Presentasjon

* Informasjon.

Under kategorien SERVICE teller disse kriteriene:

* Ankomst og mottakelse

* Atmosfære

* Personlig service

* Renhold og ryddighet

* Smil og vennlighet.


Tidligere medaljevinnere i konkurransen:

2005: 1) Radisson SAS Plaza, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotell, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 1) Rica Grand Hotell, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven, Trondheim 2) Radisson SAS Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

 

Les mer om frokostkåringen i neste utgave av Horeca (nummer 2 2009)