Du er her

Beste halvårsresultatet noensinne for Thon

Olav Thon Gruppen fikk et resultat på 1,3 milliarder kroner, som er en betydelig resultatvekst sammenlignet med første halvår i fjor.
Av Redaksjonen
Publisert 12.09.2018 18:58

Konsernets driftsinntekter ble 5404 millioner kroner, og resultatet før skatter økte til 1332 millioner kroner, det høyeste halvårsresultat noensinne i Olav Thon Gruppen.

– Den gode resultatutviklingen fortsatte i første halvår 2018, og konsernets resultat før skatter økte med hele 300 millioner kroner fra første halvår i 2017. Resultatveksten kan forklares både av høyere leieinntekter og økte salgsgevinster i eiendomsvirksomheten, resultatfremgang i Thon Hotels og en betydelig nedgang i konsernets rentekostnader, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

11600 hotellrom på 78 hoteller

Ved halvårsskiftet eide og forvaltet Olav Thon Gruppen 101 kjøpesentre i Norge og Sverige, og rundt 400 andre næringseiendommer og boligeiendommer. Årlige leieinntektsnivå i eiendomsporteføljen var 5490 millioner kroner ved utgangen av første halvår. 

Thon Hotels hadde ved halvårsskiftet 11 600 hotellrom fordelt på 78 hoteller i Norge og utlandet.

Stadig flere hoteller

– Våre virksomheter er i godt driv og utvides stadig. Olav Thon Gruppens investeringer i første halvår var 1,7 milliarder kroner, og majoriteten av disse var eiendomsprosjekter. Et betydelig antall av konsernets kjøpesentre utvides og fornyes, blant annet for å tilpasse seg digitaliseringen av varehandelen. Fornyelsen av Thon Hotels fortsetter, og stadig flere hoteller åpnes i en ny og tidsriktig drakt, sier Sperre i pressemeldingen. 

Her kan du se halvårsrapporten fra Olav Thon Gruppen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca