Du er her

Bayersk ærespris til utestedet Lorry

Utestedet Lorry i Oslo ble nylig overrakt en ærespris fra verdens største hveteølbryggeri, Erdinger, for sin innsats i å fremme den bayerske spesialiteten hveteøl.  
Av ct_admin
Publisert 01.11.2007 01:55

Barsjef Jolo Andersson mottok prisen på vegne av Lorry. Det var Erdingers eksportsjef Michael Schauerte som kom ens ærend fra bryggeriet like utenfor München for å overrekke æresbevisningen.

Lorry er det andre skjenkestedet som får denne æresbevisningen i Norge. Først ute var Cardinal i Stavanger.

Verdens største

Erdinger Brauerei er verdens største hveteølbryggeri med en årsproduksjon på 145 millioner liter øl i året. Erdinger Fanclub har 75.000 medlemmer i 48 land, også i Norge.

Erdinger feirer i år 10 års jubileum for ølets sterkt voksende tilstedeværelse i Norge, og importøren, Strag AS, har mottatt et eget æresdiplom for sin innsats.

Kraftig kullsyre

Eksportsjef Schauerte roste Lorry for den gode kvaliteten Erdinger hveteøl har fra fire tappetårn i 2 etasjer.

- Også temperaturen på flaskeølet er helt riktig, fremhevet Schauerte, som poengterte at det er svært vanskelig å skjenke hveteøl på grunn av den kraftige kullsyren i ølet. Skjenkes ølet feil, så renner det kraftig over. Personalet på Lorry har derfor fått kurs i rett skjenketeknikk. Barsjef Jolo Andersson har selv vært i Erding og lært kunsten på den årlige høstfestivalen.

En historisk seier

Erdinger Hefe var det første utenlandske ølet i Norge som kom i salg i alle Vinmonopolets butikker.

- En historisk seier for Erdinger, men volumet er så forsvinnende lite på polet, sier Strags daglige leder, Arve Røys Stranden. Mens det konsumeres over 200 millioner liter butikkøl i Norge, så står ølsalget på Polet bare for 700 000 liter - noen promiller, sukker han.

- Vi satser derfor sterkt på Erdingers sju ulike hveteøl i restaurantmarkedet, påpeker Stranden. Bare to av Erdingers øl kommer under den magiske grensen på 4,7 % vol som norske dagligvarebutikker kan selge.

Alkoholfritt

- Den største suksessen for Erdinger i Tyskland har vært Erdinger Alkoholfrei, kunne eksportsjef Schauerte fortelle. Det alkoholfrie hveteølet fra landsbyen Erding har nå passert Clausthaler i omsetning.

- Det skyldes at vi har fokusert på ølets meget gode smak, det lave kaloriinnholdet og den isotoniske virkningen Erdinger Alkoholfrei har for dem som trener eller driver aktiv sport, sier Schauerte.