Du er her

Bærekraftige matopplevelser på dagsorden

«Bærekraftige matopplevelser fra jord til bord» står på dagsorden når Nordland fagskole inviterer til fagsamling på Mosjøen videregående skole onsdag 22. mai.  
Av Redaksjonen
Publisert 10.05.2019 10:02


Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Arrangementet er en del av prosjektet Utvikling av fagskoletilbud innen bærekraftige matopplevelser, med Nordland fagskole som prosjekteier og NIBIO som prosjektleder.

En rekke sentrale personer er på plass i Mosjøen denne dagen (se programmet under)

Nasjonalt fagskoletilbud med nordnorsk forankring

«Nordland fagskole inviterer til fagsamling for å inspirere, engasjere og informere om utviklingsarbeidet for fagskoletilbud innen bærekraftige matopplevelser fra jord til bord. Hva er bærekraftige matopplevelser? Hvorfor er det behov for denne type utdanningstilbud? Hvordan kan vi samarbeide til beste for miljøet og næringene? Trender og utviklingstrekk vil belyses, og vi møter både lokale og internasjonale representanter for dette brede, tverrfaglige og viktige fagområdet», heter det i invitasjonen.

Påmelding innen 15. mai til eva.narten.hoberg@nibio.no

Program

11.00: Velkommen til fagsamling!

Hvem er Nordland fagskole, og hva kjennetegner en fagskoleutdanning?

Pål Domben, rektor - Nordland fagskole

11.15: Besøkende i Nordland skal møte bærekraftige reiselivsdestinasjoner med kvalitet i alle ledd. Regional satsing på kompetansetilbud for å nå målet.

Nordland fylkeskommune, Inga-Lill Sundset

11.30: Prosjektet Utvikling av fagskoletilbud innen bærekraftige matopplevelser. Hvem er vi?

Bakgrunn for satsingen på Helgeland – om bærekraft og trender, og om studietilbudets fokus.

Erfaringer fra studietilbud Mat og matkultur (2005-2013)

Eva Narten Høberg, prosjektleder – NIBIO Tjøtta

12.00: Mat ved Mosjøen videregående skole – utdanningstilbud i nåtid og framtid

Kurt Henriksen, rektor – Mosjøen videregående skole

Naturbruksutdanning med satsing på lokalmat

Rolf Jøran Forsmo, avdelingsleder – studiested Marka

Restaurant og matfag ved Mosjøen videregående skole

Bente Tømmervik, Avdelingsleder for Helse- og oppvekstfag/Restaurant- og matfag – Mosjøen videregående skole.

12.30: Lunsj – tilberedt og servert ved hjelp av elever ved Mosjøen videregående skole

13.15 Arktisk mat – Kompetanse- og omdømmebygging med internasjonal profil

Per Theodor Tørrissen, kokk/prosjektleder Arktisk Mat – studiested Marka.

13.40 Kulturbasert næringsutvikling og opplevelser med særlig fokus på mat

Marianne Myrnes Steinrud, gründer, eier og daglig leder – Vikgården.

14.00: NOKUTs krav til kvalitet i fagskoleutdanningen – rammer og nåløyer

Else Samuelsen, rådgiver – Nordland fagskole.

14.30: Presentasjon av ressursgruppa – fra jord til bord

Christopher Sjuve - matformidler, bl.a. kjent som matjournalist i Dagbladet og TV-programmet «Fingrene av fatet».

Hallvar Ellingsen – kokk, kjent bl.a. fra kokkelandslaget og TV-programmet «Top Chef». Driver nå Kvitnes gård.

Mathilde Winther – driver av «Han Sylte» i Valnesfjord, sammen med sin mann Håvard.

Vegard Stormo - samisk kokk og kjøkkensjef på Scandic Narvik.

Trond Bjørkås – matprodusent for Norge, Nordland Bondelag.

Dag Solfjeld – bonde og kokk, «3 Kalver» i Dønna.

Astrid Regine Nässlander – kokk, vinner av kokkeprisen 2018, på bakgrunn av et sterkt engasjement for lokale råvarer, bærekraft og gjenbruk, Manshausen i Steigen.

Anders Husa: En av Skandinavias fremste mat-bloggere og norsk juryformann i 360 Eat Guide, en restaurant-guide med spesielt søkelys på bærekraft.

Elise Rønning: Tidligere kokk hos Kulinarisk Akademi og det Norske kokkelandslaget. Driver nå «Til Elise fra Marius» på Utskarpen. Sammen med, nettopp – Marius.

15.15: Bærekraftige matopplevelser fra jord til bord på Sæterstad gård

Anja Kastnes – Sæterstad gård (Sæterstad gård er et godt eksempel på en tilbyder av bærekraftige matopplevelser fra jord til bord).

16.00: Embracing locality

Ben Mervis - redaktør i matmagasinet «Fare» (Ben Mervis er grunnlegger og redaktør av matmagasinet «Fare», jobber for Netflix og TV-serien «Chef´s Table» samt for Arktisk Mat. Mervis har en fortid i NOMA som René Redzepis personlige assistent)

16.45: Fagskoler med relaterte studietilbud – hvordan utfylle hverandre

Eva Narten Høberg - prosjektleder, NIBIO Tjøtta.

17.10: Innspill fra deltakerne og oppsummering ved prosjektgruppa (Marianne Myrnes Steinrud, Per Theodor Tørrissen, Rolf Jøran Forsmo, Else Samuelsen og Eva Narten Høberg).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca