Du er her

Arktisk Mat i Mosjøen

En helg midt i september møtes kokker, studenter, produsenter og «foodies» for å diskutere, lære og smake, sammen med noen av verdens mest innflytelsesrike mat-personligheter. «Arktisk Mat» er et årlig arrangement i Mosjøen.
Av Redaksjonen
Publisert 07.08.2019 09:02

«Vi ser en mangel på kokker og rekrutteringen til matfagene er lav – selv om Norge kan stille med verdens beste kokker, produkter og råvarer i verdensklasse og flere restauranter som presenterer fantastisk mat. Likevel er altså rekrutteringen lav, og kunnskapen om hvordan vi forvalter og videreforedler våre råvarer, i ferd med å forsvinne», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Skoledrevet prosjekt

Prosjektet «Arktisk Mat» er unikt, med tanke på at det er et skoledrevet prosjekt. Mosjøen videregående skole og andre gode samarbeidspartnere, har gjennom de siste årene klart å skape et internasjonalt mat-arrangement med gjester fra inn og utland.

Årets tema er «Who’s cooking»?

Disse deltar på «Arktisk Mat 2019»

Dette er noen av dem som deltar på Arktisk Mat 2019.

Malcolm Livingston, Ghetto Gastro (tidligere Noma)

Niklas Ekstedt (driver Ekstedt i Stockholm)

Paul Cunningham (kjøkkensjef på Henne Kirkeby Kro i Danmark, to Michelin-stjerner)

Cho Hee Sook (koreansk kokkelegende)

Douglas McMaster (Silo, Brighton/CUB, London)

Restaurant Ernst, Berlin

Arktisk Mat arrangeres av Mosjøen videregående skole i samarbeid med Nordland fylkeskommune.

Les mer på Arkmat.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca