Du er her

Ansiktsløftning på Aker Brygge

Louise har «blitt ny» og fått en markant ansiktsløftning, mens Albertine har skiftet kjønn og blitt til Albert. Torsdag 13. juni blir det innvielse av de nye lokalene. I Louise satses det for fullt på norske råvarer og norske produsenter. Hos frankofile Albert blir det ikke overraskende en fransk vri på bistromenyen.
Av ct_admin
Publisert 07.06.2013 06:00

Administrerende direktør i Akerrestauranter AS, Helene Skjenneberg, ved bronsestatuen av servitøren Louise, som har vært et av restaurantens kjennemerker siden 1989. (Foto: Morten Holt)

To av de mer kjente serveringsstedene på Aker Brygge blir nye i løpet av våren og forsommeren.

DS Louise Restaurant & Bar, den første restauranten som ble etablert på Aker Brygge i de gamle lokalene til Akers Mekaniske Verksted i 1986, og et av Norges største spisesteder, ble stengt i oktober, og er nå gjenåpnet i ny drakt.

– Vi har fornyet og strammet opp Louise – tilpasset henne 2013, sier administrerende direktør Helene Skjenneberg.


Fra Albertine til Albert

– Både DS Louise og Albert Bistro holder til i de gamle lokalene til Akers Mekaniske Verksted, forteller Helene Skjenneberg. (Foto: Morten Holt)

Også Café Albertine, som ligger vegg-i-vegg med Louise i det gamle verkstedbygget, er totalrenovert. Hun er blitt til han i forbindelse med sitt 20-årsjubileum i 2013, og stedet heter nå Albert Bistro.

Café Albertine er blitt til Albert Bistro. (Foto: Aker Brygges Facebook-side)

Eiere og driver ønsker å signalisere at serveringsstedet har gått inn i en ny tid, etter en operasjon som har endt med at stedet har gått fra å være café til å bli bistro – med et franskinspirert preg.

– Men det har vært viktig for oss å beholde den uformelle atmosfæren, og fortsatt være en bydelskafé og et samlingspunkt. Vi vil også fremover markedsføre Albert som et frokoststed i tillegg til lunsj og middag. Vi åpner 07.30 og holder det gående frem til klokka 23, forklarer Skjenneberg.


Revitalisering av området

– Vi ønsker å spisse og tydeliggjøre konseptene både på Louise og Albert, sier Helene Skjenneberg. (Foto: Morten Holt)

Alt skjer i forbindelse med en stor oppgradering av Aker Brygge. Hele området skal revitaliseres i perioden 2012 til 2015. Det skal blant annet opparbeides en helt ny «paradegate» fra Druen til Bryggetorget.

– Det hele er en konsekvens av at Aker Brygge nå er inne i en renoveringsperiode, igangsatt av eier Norwegian Property. Området skal bli mer moderne, forklarer Skjenneberg.

Hun kom til Akerrestauranter AS som driftssjef i 2006, og har vært administrerende direktør siden 2009.

Akerrestauranter AS driver foruten Louise og Albert Bistro, også stedene Lekter’n og Café Sorgenfri på Aker Brygge, samt Café Christiania ved Stortinget.


Spissing av konsepter

– Vi ønsker å spisse og tydeliggjøre konseptene både på Louise og Albert. Sette søkelys på råvarene, på servicegraden og gjestene – i tillegg til at begge stedene nå fremstår i ny og mer tidsriktig drakt. Det innebærer blant annet at vi på Louise nå går bort fra firkantede bord med duk, og i stedet har satt inn runde bord i forskjellige størrelse – uten duker, forteller Skjenneberg.

Det tidligere delvis mørke og intime lokalet med mye mahogni, har nå fått større flater i stål og glass. Du finner fortsatt igjen det brune, men for gjestene vil Louise nesten ikke være til å kjenne igjen.


Et produsenthjørne

Skjenneberg setter stor pris på at det de siste årene har poppet opp lokale produsenter som byr på produkter av meget god kvalitet.

– Det passer oss utmerket i vår satsing på norske råvarer, sier hun, og vi har derfor etablert et «frodig norsk hjørne» i restauranten, der vi synliggjør råvarene og også gir rom for produsentene når anledningen byr seg. Vi vil ha utstrakt bruk av norske råvarer – inspirert av et internasjonalt kjøkken, forklarer hun.

Louise åpner dørene når det er klart for lunsj klokka 11 på dagen, og har åpent til 23 på kvelden. Forretningslunsjer og middager er en viktig del, men i sommersesongen er det overvekt av turister fra inn- og utland i lokalene.

– Louise skal være et sted for alle, sier Skjenneberg.


Mange skulpturer

Utenfor lokalet står bronsestatuen av servitøren Louise, som står med sitt brett og sitt hyggelige smil og tar imot gjestene ved inngangen. Statuen ble bestilt i 1987, og siden 1989 har den stått ved inngangen. Det den første av en rekke skulpturer i restauranten. Etterpå har skulpturer av Kong Haakon VII, Kong Olav V og Kronprinsesse Märtha, Sinnataggen, Thor Heyerdahl, Kåre Siem og nylig avdøde og stamgjest på Louise, Odd Børretzen funnet veien inn i restauranten.

Der finner du også tidligere Oslo-ordfører Albert Nordengen, men det spørs om han ikke nå finner veien inn i nabolokalet Albert Bistro..


Les mer om Albert og Louise i Horeca nummer 3 2013