Du er her

Akevitt i eiketønne

Er du kjapt ute kan du nå sikre deg en av de 50 første eiketønnene med norsk akevitt som er lagt ut for salg i Norge. Det er akevittprodusenten Gavin AS i samarbeid med Fjordtynna på Vestlandet som har skapt dette helt enestående produktet.  
Av ct_admin
Publisert 13.12.2007 21:24

 

Daglig leder i Gavin AS, Arve Røys Stranden, har fått ferdig noen få eikefat i meget høy kvalitet til jul.

- Fram til januar må Salut Aquavit Eiketønne spesialbestilles på Vinmonopolet med varenummeret 13991, men fra januar av vil eiketønna være i polets bestillingsutvalg, og dermed tilgjengelig i de polbutikkene som vil ta den inn, sier Røys Stranden.

Salut Aquavit Eiketønne er Gavins åttende akevittprodukt og samme akevitt vil bli å finne også på miniatyrflasker på nyåret. Siden tønna er laget i ny eik, er akevitten i en plastbag som kan tilkobles tappekranen og som også kan fylles opp igjen når den er tom.

Råvaremangel

Gavins akevittproduksjon har i år vært sterkt hemmet av råstoffmangel. Stranden har de siste månedene ikke fått levert potetsprit fra Hoff Norske Potetindustrier på Gjøvik, og vil først få ny forsyning i januar.

Når Gavin-akevitten Gammel Sunnmøring ble kåret som Norges beste akevitt i en blindtest, så gikk lageret tomt i løpet av to dager. Noen av Gavins akevitter er modnet i flere år, og det vil derfor ta tid å få fram samme kvalitet.

- Heldigvis fikk Oslofjord Aquavit en meget god fjerdeplass i samme test, så vi håper lageret av denne holder til jul, fremholder Stranden, som er i ferd med å flytte produksjonen som hittil har foregått i Danmark til Norge. Han regner med at produksjonen må mangedobles etter de gode blindtest-resultatene.