Akevitt-drink fra 1965

Akevitt-drinker er i vinden som aldri tidligere. Ble den første i Norge laget allerede i 1965?

Publisert
Henning Knutsen med drinken han "oppfant" i 1965. (Foto: Privat)

– Jeg ser at det skrives mye nå om drinker med akevitt. Da jeg var barkeeper på Fefor Høifjellshotell i 1965, laget jeg en cocktail bestående 50 % Zimmers Aquavit og 50 % hvit likør – med en dash angustura. Dette ristes med is, og pyntes med et rødt kirsebær, forteller Henning Knutsen, som nå er bosatt på Beitostølen i Valdres.

Les også: Akevitt stadig mer populært som drink-ingrediens

«Spring for livet»

Grunnen til at Knutsen «oppfant» drinken, var at det bodde en del danske studenter på Fefor midt på 1960-tallet. – De ønsket en billig cocktail, og de to ingrediensene var det billigste på kartet. Derfor laget jeg den miksen – som jeg kalte «Spring for livet», forklarer Knutsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS