Horecanytt

EM-kokkene er i gang

Høy stemning og spente nerver da de 10 første deltakerlandene under Bocuse d'Or Europe satte i gang med sine kokkekunster i Stavanger. Følg dramaet og spenningen her.

Les også: Endelig braker Bocuse-sirkuset løs

Fylkesordfører i Rogaland, Tom Tvedt, kunne i formiddag stolt erklære EM i kokkekunst i Stavanger, Bocuse d'Or, for åpnet. Til stede på Stavanger forum var også konkurransens æresjury, bestående av Paul Bocuse, Ingrid Espelid Hovig og president i Bocuse d’Or Europe, Eyvind Hellstrøm.

 

Deltakere fra i alt 20 nasjoner er dermed kampklare fram til det hele skal avgjøres i morgen, klokken 17, da konferansier Harald Osa skal annonsere årets europeiske mester i kokkekunst.

 

Til sammen 20 dommere skal vurdere deltakernes innsats.

 

10 skal evaluere fiskerettene og 10 skal evaluere kjøttrettene.

 

Høy stemning for kokkene

Den norske deltakeren, Geir Skeie, skal i ilden onsdag morgen, og det er ventet stor entusiasme og mye støtte fra hjemmepublikumet da han starter som førstemann ut.

Men allerede står stemningen i taket for de forskjellige deltakerne, og spesiell entusiasme får franske Phillipe Mille fra sine landsmenn.

 

Mille startet som nummer fem under dagens konkurranse og er ansett som en av konkurransens store favoritter.

 

Følg det historiske kokketreffet i Stavanger på horecanytt.no