Du er her

95 norske utstillere på Grüne Woche

I år er det regionene «Fjell-Norge», «Fjord-Norge» og Trøndelag, som representerer Norge på Grüne Woche 2018, som arrangeres på Messe Berlin fra 19. til 28. januar.
Av Morten Holt
Publisert 18.01.2018 06:05

95 utstillere fra de tre regionene, der Trøndelag er desidert best representert, skal servere de besøkende det beste Norge har å by på av lokal mat og reiselivsopplevelser.

400 000 besøkende


Norges stand på Grüne Woche 2017. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Grüne Woche befestet i 2017 sin posisjon som en av verdens ledende forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv: 400 000 besøkende, 1650 utstillere fra 66 land, 83 landbruksministere fra alle verdens kontinenter, og et rekordstort antall utenlandske delegasjoner var innom messen.

I fjor var nær 5000 journalister akkreditert, og det ble omsatt varer for 48 millioner euro i løpet av 10 dager.

Bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon


Kjøkkenet i den norske restauranten i Berlin i 2017. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Norges deltakelse skal bidra til å styrke omdømmet både for norsk mat og for norsk reiseliv.

Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale har også i år med seg en egen næringslivsdelegasjon til Berlin med sentrale norske aktører innen mat og reiseliv.

Se oversikten over alle de norske utstillerne lengre ned i saken

Statsråd Dale åpner den norske standen


Tyske besøkende i kø på Fjord-Norges stand på Grüne Woche 2017. (Foto: Vidar Alfarnes)

Fredag 19. januar ca. kl. 09.30 åpner landbruks- og matminister Jon Georg Dale den norske standen, som har nummer 114 i hall 8.2 på Messe Berlin. Under åpningen vil næringslivsdelegasjonen være til stede sammen med en rekke andre norske gjester fra mat- og reiselivsnæringen.

Lørdag 20. januar deltar statsråd Dale på en internasjonal konferanse som den tyske landbruksministeren inviterer til, «Global Forum for Food and Agriculture». Temaet for konferansen er «Shaping the Future of Livestock – sustainably, responsibly, efficiently».

Utstillerne fra Norge på Grüne Woche 2018

Region Fjell-Norge


MS Fæmund II er representert på Grüne Woche 2018. (Foto: Morten Holt)

(Utstillere i alfabetisk rekkefølge)

Bardøla høyfjellshotell 
Beitostølen resort 
Brimi Sæter 
Eggen gardsysteri 
MS Femund II (As Fæmund) 
Fjellbryggeriet as 
Fjellgarden Hovden as 
Hallingdal Lokalmatsenter as 
Heidrun as 
Jotunheimfisk 
Moe gard 
Nasjonalparkriket 
Nord Bergan gård 
Opera di Setra 
Revsnes hotell 
Ruten fjellstue 
Skreppa as 
Små Vesen as 
Stensgård 
Stølsvidda AS 
Visit Telemark 
Visit Valdres

Region Fjord-Norge


Utne Hotel er representert på Grüne Woche 2018. (Foto: Morten Holt)

(Utstillere i alfabetisk rekkefølge)

Alde Sider 
Brubekken Gårdsmeieri 
Drågen Smokehouse 
Energihotellet 
Fjordfegarden 
Grønvik Gard 
Hjørnevikbua Restaurant 
Kami Skotholmen 
Lothes Mat og Vinhus 
Marås Hjort 
Myrdal Gard 
Nyyyt 
Opplev Undredal 
Reksta Villsau 
Romsdalsgårdene 
Smia og Mætt & Go 
Svanøy Røykeri 
Tekslo Seafood 
Utne Hotel 
Voss Gardsslakteri 

Region Trøndelag


Scandic Stiklestad Hotel er representert på Grüne Woche 2018. (Foto: Morten Holt)

(Utstillere i alfabetisk rekkefølge)

Ansnes Brygger
Bortistu 
Bryggeriet Frøya
DalPro
Ersgard 

Fjellmandel Oppdal AS 
Fosenkjøtt
Fosenmat
Gangstad Gårdsysteri 
Gøntvedt Pelagic
Hotell Frøya
IMI Stølen Oppdal 
Inderøy Brenneri / Berg gård 
Klostergarden 
Kuringen Bryggehotell
Kysthotellet på Rørvik 
Li-Vilt 
Midtbyen Management 

Munkeby Ysteri

Norgeskjell AS
Norveg 
Oppdal Smak & Behag 
Oppdal Spekemat 
Restaurant Pilgrim / Pilegrimshotellet Gäddede
Quality Skifer hotell
Reins Kloster
Rodebak Farmhouse Brewery
RÅGO / Trondheims kjøkkenhage 
Røros bryggeri og mineralvansfabrikk  
Røros Food and Beverage Group 
Røros Hotell AS 
Rørosbaker'n 
Rørosmat 
Rørosmeieriet 
Rørosrein 
Rørvik Fisk 
SalMar
Scandic Nidelven 
Scandic Rock City Namsos
Scandic Stiklestad Hotell 
Skånaliseter gårdsysteri
Stensaas Reinsdyrslakteri 
Stokkøya Sjøsenter
Strømnes Overnatting og servering 
Supen Pøbb
Trøndersk Kystkompetanse 
Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim 
Vauldalen Fjellhotell 
Veiseth - Bringebær frå Stjørdal 
Vilteksperten 
Visit Innherred 
Ørland Kysthotell
Øver-Bakken Kaffebrenneri 
Øyna - Øyna Gårdsmat

Les mer om hver enkelt utstiller her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Grüne Woche

* Internasjonal Grüne Woche 2018 (IGW) arrangeres i Berlin mellom 19. til 28. januar. IGW er en av verdens største messer for mat og landbruk.  

* Arrangeres i 2018 for 83. gang.

* På nasjonale stands presenteres matkulturer fra nærmere 60 land. Totalt deltar over 1,600 utstillere med over 100,000 produkter fra hele verden. Det ventes rundt 450 000 besøkende. 

* Norge deltar på messen for 31. gang i 2018 

* I 2018 vil det utstillere fra tre regioner i Norge. Fjord-Norge, Trøndelag og Fjell-Norge representerer i år Norge, norsk matkultur og reiseliv i Berlin.  

* Regionene har utarbeidet egne menyer og vil servere lokale delikatesser og smaksprøver til matinteresserte fra hele verden.  

* Innovasjon Norge, i samarbeid med den norske ambassaden i Berlin er ansvarlig for den norske deltakelsen under IGW, på oppdrag fra Landbruks -og matdepartementet.  

* Den norske deltakelsen på Grüne Woche skal bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Målet er å styrke regionale matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling