Du er her

4300 viner fra 42 land ble smakt under Mundus Vini

I perioden 31. august til 3. september ble den 18. utgaven av Mundus Vini arrangert. Årets «Summer Tasting» ble gjennomført med glans i Tyskland, i Neustadt i regionen Pfalz.  – Årets smaking viser viktige nye nye trender sier Tor Frostmo. Han er nettopp hjemkommet fra den store smakingen. Viner fra den «Nye verden» viste imponerende […]

Denne artikkelen er hentet fra Vinofil.no

I perioden 31. august til 3. september ble den 18. utgaven av Mundus Vini arrangert. Årets «Summer Tasting» ble gjennomført med glans i Tyskland, i Neustadt i regionen Pfalz.  – Årets smaking viser viktige nye nye trender sier Tor Frostmo. Han er nettopp hjemkommet fra den store smakingen.


Mundus Vini

Viner fra den «Nye verden» viste imponerende kvalitet ved årets sommersmaking «Grand International Wine Award MUNDUS VINI». På det generelle medaljebordet var det 60 medaljer for Australia, 38 for Chile,  25 for Sør Afrika, 20 for New Zealand og 10 for USA. Alle resultatene fra sommersmakingen 2017 finnes på www.mundusvini.com

Casella Family Brands, Australia; 12 gull, 5 sølv og Viña Ventisquero, Chile; 5 gull, 8 sølv, ble kåret til de beste vinprodusenter fra «Den Nye Verden». Kvaliteten fra begge vingårdene gjorde et imponerende inntrykk på de internasjonale jurymedlemmene.

Totalt ble det tildelt 16 Grand Gold, 703 Gold og 1001 Silver ved den 21. «Grand International Wine Award MUNDUS VINI». Nesten 4300 viner fra 42 fra verdens vinproduserende områder ble smakt blindt og vurdert av en ekspertjury bestående 164 personer fra 41 land.

I den generelle rangeringen fikk Italia 2 Grand Gold, 139 Gold og 270 Silver medaljer, som plasserte dem i ledende posisjon – samme plassering  som forrige år.  Tysklands vingårder kom på andreplass med et fantastisk resultat – totalt 134 medaljer, mens Spania tett bak med 340 medaljer, Portugal, 151 medaljer og Frankrike 106 medaljer.

Grand Gold er kun tildelt viner av absolutt topp kvalitet, og gikk til Spania (6), Frankrike (5), Italia og Portugal (to hver), og til slutt Tyskland (1).

«Konkurransen har utviklet seg på en spennende måte de siste årene: mangfoldet av opprinnelsesland og druer, nye varianter, men også gamle druesorter som nesten er glemt, har opplevd en ekte renessanse. Viner fra andre steder enn de klassiske europeisk, produserende områdene har også utviklet seg utrolig de siste årene, en sann fryd» bemerker Christian Wolf, direktør og ansvarlig for smakingen.

Det var også en sterk representasjon av viner fra Østerrike (46 medaljer), Chile (38), Sør Afrika (25), og – spesielt – fra Tyrkia (22 medaljer) og Øst-Europa, som alle ble vurdert høyt. Det var også en markant oppgående kvalitet i vinene fra Tsjekkia (23 medaljer (og Bulgaria (24 medaljer).

To viner fra Danmark, et land som ikke nødvendigvis, umiddelbart er knyttet til vinproduksjon, mottok sølv, mens Belgia ble tildelt en gull og en sølvmedalje.

Sommersmakingen viser hvor positivt vinfremstillingen har utviklet seg de siste årene. «Blant de beste vinene hadde vi gleden av å samle noen fantastiske kvalitetsviner, og blant de mer grunnleggende kvaliteter var det noen som var meget hyggelig å drikke. Vi er glade for at vinnerne igjen, også i år, inkluderte et bredt spekter av viner og priskategorier. Fra lett å drikke til svært ambisiøse toppviner, er det mange valg for enhver anledning og lommebok», sier direktøren for smakingen, Christian Wolf.

Følgende vingårder ble hedret for den beste rekken – det vil si vingårder hvis viner oppnådde det beste totalt:

Beste tyske produsent: Weingut Juliusspital, Würzburg (5 Gold, 4 Silver).

Beste tyske Cooperative: Vier Jahreszeiten Vinzer Eg, Bad Dürkheim (8 Gold, 6 Silver).

Beste Italienske produsent: Cantine San Marzano, San Marzano di San Giuseppe (1 Grand Gold, 4 Gold, 9 Silver.

Beste spanske produsent: Emilio Lustau, Jerez de la Frontera (3 Grand Gold, 10 Gold, 2 Silver)

Beste franske produsent: Cooperative Agricole Wofberger, Eguisheim (2 Gold, 4 Silver)

Beste portugisiske produsent: Sogrape Vinhos, Villa Nova Gaia (5 Gold, 7 Silver).

Beste Australske produsent: Casella Family Brands, Yenda (12 Gold, 5 Silver).

Beste Chilenske produsent: Viña Ventisquero, Lo Miranda (5 Gold, 8 Silver).

I tillegg til de anerkjente og ettertraktede MUNDUS VINI medaljene fikk også vinene som fikk høyest karakter i sin kategori en spesiell pris:

Best of Show Australian Red Wine er 2012 Shottesbrooke Single Vineyard Series ‘McLaren Flat’ Cabernet.

Best of Show Chilensk vin er 2012 Viña Maipo Limited Edition Handpicked Syra og

Best of Show New Zealand White Wine er 2016 Ara Single Estate Sauvignon Blanc by teh Giesen Estate.

Andre utmerkelser også til:

Best of Show Sherry: Amontillado VORS 20-år fra Emilio Lustau som.

Best of Show Barolo: Cantina de Marchesi di Barolo for (2013 Barolo Sarmassa).

Best of Show Vintage Champagne: Dom Perignon P2 Vintage 2000.

Om MUNDUS VINI

 MUNDUS VINI ble grunnlagt av Meininger Verlag for 16 år siden, og har fra begynnelsen vært en av de viktigste vinkonkurranser i verden. Bare de beste – 40% av vinene – mottar medaljer for sin kvalitet, noe som understreker eksklusiviteten til MUNDUS VINI-medaljene, samt profesjonaliteten og unikheten av selve arrangementet. De 10 000 vinene som mottas for bedømming hvert år, er et tydelig bevis på betydningen av konkurransen. Vinene vurderes ved hjelp av 100 punkts systemet i Den Internasjonale organisasjonen for vin (OIV). Konkurransen finner sted to ganger i året, vår og sensommer.

MUNDUS VINI ble grunnlagt i 2001 av forlagsselskapet Meininger Verlag, som spesialiserer seg på fagtidsskrifter for vinindustrien. Forlaget regnes som ledende på dette feltet i Europa. Mediefirmaet, som ble grunnlagt i 1903, organister også messer, bransjetreff og seminarer.

Kilde: Magasinet Vinofil