Du er her

10 produkter klare for finalen i Det Norske Måltid

10 produkter er nå klare for finalen i Det Norske Måltid. Bergen-juryen har i helga smakt på 25 produkter, inkludert øl, og åtte kategorier har blitt vurdert.
Av admin
Publisert 07.09.2015 03:30

Delfinale i Det Norske Måltid i Bergen. Fra venstre kjøkkensjef ved Alvøparken Trude Norevik, daglig leder ved Gastronomisk Institutt Tommy Raanti, kokk Hanne Frosta, juryleder Anders Rødseth Isager, Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse og leder for Bergen Matfestival bønder i bydn, Gunnar Nagell Dahl. (Foto: Kristin Austigard, iPax Mat AS/Det Norske Måltid)

Disse gikk videre til finalen etter delfinalen i Bergen


Årets sjømat villfanget:

Ferske reker, Sirevaag AS, Rogaland

Sjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen AS, M-36 fabrikktråler, Møre og Romsdal

Ulkefilet, Domstein Sjømat AS, Rogaland.

(Denne kategorien er ferdig vurdert i Bergen)

Årets sjømat foredlet: Gravet Regnbueørret, Leiren Laks AS, Hordaland

Årets det grønne – naturelle: Sjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, Hordaland

Årets kjøtt foredlet: Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Rogaland

Årets ost: Fjellgeit, Bo Jensen, Rogaland

Årets godbit: Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt AS, Hedmark

Årets tradisjonsøl: Slaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Det er flere deltakere som skal vurderes på Matstreif i Oslo neste helg, og på Mathallen i Trondheim 17. september.

Her kan du se alle delfinalistene

Juryleder i Bergen har vært kokken Anders Rødseth Isager (bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter). Med er også kokkHanne Frostad, Trude Norevik  (kjøkkensjef ved Alvøparken) og Adam Schive Bjerck (Adams Matkasse i finalist i Årets Kokk 2015).

– Det har vært flott å være til stede på Bergen Matfestival. Dommerne har jobbet grundig og nøyaktig under smakingen av de 25 produktene som er med på denne delfinalen, sier prosjektleder Kristin Austigard i en pressemelding.


Neste delfinale i Oslo

De neste delfinalene arrangeres i Oslo og Trondheim:

Lørdag 12.09 i Oslo på Matstreif med juryleder Einar Risvik, forsker og professor i Nofima. Restauratør og kokk Jørn Lie, matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg og TV2s Wenche Andersen er også i juryen.

Torsdag 17.09 i Trondheim på Mathallen med juryleder Roar Hildonen, restauratør med To rom og kjøkken i Trondheim. Kjøkkensjef på restaurant NordØst i Trondheim, Lars E. Vesterdal, journalist og hobbykokk Ole Jacob Hoel og Anne Karin Statle fra Lofotmat, er med i Trondheim-juryen.


80 delfinalister blir til 33 finalister

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100 000 kroner.

– Resultatet av de tre delfinalene er 33 finaleprodukter. 11 av dem kan vinne. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016. Vi ønsker alle velkommen dit, og regner med fullt hus og stor stemning, så bare noter datoen allerede nå, sier Austigard.


Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"