Du er her

10 år med restaurantfestival i Kristiansand

«Spis Ute Uka» arrangeres i Kristiansand fra mandag 3. til søndag 9. februar 2020. I forbindelse med 10-årsjubileet for festivalen, frister arrangøren med en kulinarisk reise til Paris.
Av Redaksjonen
Publisert 07.01.2020 06:02


Foto: «Spis Ute Uka»

Spisestedene som er med på festivalen tilbyr en måltidsopplevelse til enten 100, 125 eller 150 kroner – hele uken.

Vinn reise til Paris

– Vi feirer 10 år i 2020. I år sender vi en heldig restaurantgjest, med ledsager, til Europas kulinariske hovedstad Paris, opplyser prosjektleder for «Spis Ute Uka», Henning Ross Vestavik.

For å være med i trekningen av premien må du som spisegjest dokumentere på restaurantfestivalens facebook- eller instagramside at du har spist ute på mer enn sju forskjellige spisesteder i løpet av sju dager under festivalen.

Matkulturen blomstrer i Kristiansand


Markedsansvarlig Morten Johansen (til venstre) og prosjektleder for «Spis Ute Uka», Henning Ross Vestavik. (Foto: «Spis Ute Uka»)

Henning Ross Vestavik opplyser videre at «Spis Ute Uka» Kristiansand har vokst seg til å bli Norges største restaurant-festival, med måltidsopplevelser, god stemning og lave priser hos byens spisesteder.

– «Spis Ute Uka» gir byens befolkning en god anledning til å spise på noen av byens beste restauranter til en hyggelig pris. Festivalen ønsker å vise frem mangfoldet av byens restauranter, gi måltidsopplevelser og kanskje sørge for at du får et nytt favorittsted. Den første uka i februar, som tidligere var den roligste uken i året for restaurantene, har nå blitt til den uka i året med flest gjester på byens spisesteder, sier Henning Ross Vestavik.

Smitteeffekt

Konseptet til «Spis Ute Uka» har spredd seg. Det finnes nå over 20 lignende matfestivaler i forskjellige byer i Norge, alle inspirert av restaurantfestivalen i Kristiansand.

Festivalen gjøres mulig ved at byens spisesteder, deres leverandører og samarbeidspartnere løfter i flokk for å skape begeistring for å spise ute på restaurant og dele måltidsopplevelser.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca