Du er her

Årets grønne kokk 2020

Lyst til å bli Årets grønne kokk? Senest 25. november må oppgaven være innlevert. Seks lag går til finale og vinnerne blir presentert på Smak 2020 i mars.
Av Hans Degerdal
Publisert 30.09.2019 20:01

Kokkekonkurransen Årets grønne kokk blir arrangert av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFK) og Norske kokkers landsforening (NKL), i samarbeid med Bama, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og Smak.

Åttende gang

Det er åttende gang denne konkurransen finner sted, og her dreier alt seg om frukt, grønt, bær og poteter. Målet er å rette oppmerksomheten mot grønne råvarer og inspirere til økt brukt av frukt og grønt gjennom å formidle nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

Senest 25. november

Interesserte må gå sammen om å danne et lag og levere en oppgave (meny) innen 25. november. Hvert lag skal bestå av to kokker. Seks lag vil bli plukket ut til deltakelse i finalen.

Finalerunden blir arrangert torsdag 5. mars på Smak 2020, og da vil vi også vite hvem som kan smykke seg med tittelen Årets grønne kokk 2020.

Statholdergaarden best i 2017


Joackim Lindgren og Nina Kristoffersen fra Statholdergaarden er regjerende mestre, men nå skal Årets grønne kokk kåres på ny (Foto: Morten Holt).

Forrige gang, i 2017, var det Joackim Lindgren og Nina Kristoffersen fra Statholdergaarden som vant. Den nordnorske duoen Espen Ramnestedt (Smak i Tromsø) og André Larsen (Thon Hotel Lofoten) havnet på sølvplass mens Odd Ivar Haglund og Dainis Sudnicks fra Brasserie Fengselet på Hønefoss fikk bronse.

Nå er det ny konkurranse og nye muligheter. Ønsker du å vite mer, finner du nyttig informasjon på www.frukt.no og www.nkl.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca